Камерите на толсистемата  вече имат възможността да засичат скоростта на

...
Камерите на толсистемата  вече имат възможността да засичат скоростта на
Коментари Харесай

Толсистемата ще засича скоростта на шофьорите

Камерите на толсистемата  вече имат опцията да засичат скоростта на водачите. За задачата е създаден специфичен програмен продукт. Това заяви пред Българска национална телевизия шефът на БГ ТОЛ Георги Темелков.

Превишаването на скоростта по основните пътни артерии се следи в контролния център на БГ ТОЛ. 295 са камерите, които ще засичат скоростта. Очаква се до 4 месеца в действие да влязат и санкции за водачите, засечени да карат с превишена скорост от толсистемата, добави той.

“Предстоят законодателни промени, които ще бъдат импортирани в ЗДвП. Мисля, че има консенсус сред всички народни представители, тъй като тематиката е доста наболяла и би трябвало да се върви към правоприлагане в тази посока ”, изясни Темелков.

Покритието на камерите в цялата страна е 24 часа в денонощието. Засичането на скоростта може да се прави още от въвеждането на толсистемата, а България разполага с една от най-модерните системи в Европа, изясни Темелков.

В момента се прави узаконяване на системата за засичане на междинна скорост от Българския институт по метрология.

“По време на изпитването за 250 прекосявания има към 45 нарушавания със междинна скорост от 120 км/ч ”, сподели още Георги Темелков. Системата е интегрирана с Министерство на вътрешните работи, Митниците и Национална агенция за приходите през цялото време, т.е. има непрекъснат надзор от институциите.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР